Testtrafik uppskjuten p g  a covid-19

Den planerade testperioden har skjutits upp p g a den rådande situationen med smittspridning och att vaccinet har fördröjts. vi hoppas att kunna starta pendeltrafiken efter sommaren. Mer information kommer löpande.

Båten kommer att gå in till Nybrokajen en gång på morgonen och sedan tillbaka under eftermiddagen.  Restiden Fisksätra - Nybrokajen är drygt en och en halv timme. Restiden kan kortas 15-20 min med en annan typ av båt, men vi har inte kunnat hitta en sådan båt som går att leasa och samtidigt drivs av el. Vi är glada att vi alls har kunnat hitta en elbåt som går att leasa då marknaden för elbåtar är mycket begränsad.  

Vår förhoppning är att testtrafiken faller väl ut och att vi kan utöka trafiken med ytterligare båt(ar) som är större och snabbare. 

Totalt ryms 40 passagerare. Ca 30 av platserna kommer att vara för abonnenter som har en fast plats tur och retur en eller flera dagar per vecka. Ju fler dagar som båten kan fyllas med abonnenter desto flera dagar kommer den att gå. Hur många dagar per vecka båten går kan ändras med tiden. 

Övriga platser blir bokningsbara via hemsidan.

Även en helgtur planeras och vi hoppas hitta ett passagerarunderlag för att köra vidare till Boo och Saltsjöbaden. Dessa biljetter kommer att säljas styckvis och inte med fast plats. Mer information kommer.

Bryggor

Fisksätra - längst ut på västra piren
Lännersta - The Old Smokehouse
Tollare - Ångbåtsbryggan
Saltsjö-Duvnäs - information kommer
Björknäs - Lilla Björknäs ångbåtsbrygga
Skuru - Kungsborgsvägen
Nacka Strand
Nybroviken

Bryggorna kan komma att ändras beroende på hur efterfrågan ser ut från resenärer och om vi hittar andra potentiella bryggor. 

Kartan är endast i illustrativt syfte och är inte exakt. 

Tidtabell

Restiden Fisksätra - Nybrokajen är ca en och en halv timme. 

Preliminär tidtabell anges nedan och avser är någon eller några dagar måndag - fredag, beroende på hur intresset ser ut för att åka. Om ni har förslag på att båten ska gå tidigare eller senare och vill pendla som abonnent så skicka gärna ett meddelande. Tidtabellen kommer att bestämmas utifrån önskemål från de som faktiskt kommer att åka med båten.

Morgon

Fisksätra 07:00
Lännersta 07:05
Tollare 07:17
Saltsjö-Duvnäs 07:29
Björknäs 07:39
Skuru 07:44
Nacka Strand 08:09
Nybroviken 08:34


Eftermiddag

Nybroviken 17:30
Nacka Strand 17:55
Skuru 18:20
Björknäs 18:25
Saltsjö-Duvnäs 18:35
Tollare 18:47
Lännersta 18:59
Fisksätra 19:04

Biljetter

Nackalinjen är ett privat initiativ och därmed kommer inte SL-kortet att gälla ombord. Förhoppningen är att efterfrågan på resande med båt är tillräckligt stort för att kunna driva Nackalinjen. På sikt kan SL-kortet eventuellt komma att gälla.

En enkel resa kommer att kosta ca 100 kr. 

M/S Sylvia

Nackalinjen kommer att trafikeras av M/S Sylvia som byggdes som bunkerbåt under andra världskriget och bl a var med vid landstigningen i Normandie. Hon är ombyggd ett flertal gånger i Sverige, senast 2020 då hon konverterades till att drivas av el. Batterierna är återvunna från skrotade Teslabilar.  

M/S Sylvia är inte handikappanpassad och urymmet för barnvagnar och cyklar är begränsat.